Aparat nebulizare (dezinfectare aer / suprafete) ULV Fogger Biospray

Aparat nebulizare (dezinfectare aer / suprafete) ULV Fogger Biospray

Aparat nebulizare (dezinfectare aer / suprafete) ULV Fogger Biospray


Biospray - aparat nebulizare (Dry mist) dezinfectie, ideal pentru spitale, clinici, zone publice de locuit, vehicule transport in comun, ambulante, scoli, gradinite, crese

Avantaje:

 • Pentru distrugerea bacteriilor daunatoare, virusurilor si a patogenilor
 • Poate utiliza cartuse dezinfectante de 0.5l sau 1l, car epot fi utilizate cu orice tip de dezinfectant
 • Poate ajusta dimensiunile particulelor, permitand astfel disreibuirea omogena in mediul inconjurator, atat in mediu umed, cat si in mediu uscat
 • Permite sprayerea omogena la 360 de grade
 • Viteza rotatie ajustabila

Date tehnice:

 • Greutate: 6.3kg
 • Motor: 1100W, 220 V AC, 50-60Hz
 • Dimensiuni particule: 7 - 20 microni
 • Eficienta nebulizare: pana la 15m, datorita utilizarii efectului Venturi
 • Viteza nebulizare: 80m/s
 • Volum programabil interior: 0 - 1000m3
 • Cartus: intersanjabil, de 0.5l sau 1l (in functie de necesitati)

Prezentare:

 • Aparat nebulizare Biospray - 1 unitate

Documentatie:


Instructiuni generale privind utilizarea aparatelor de nebulizare

Nebulizarea este un proces de decontaminare a aerului dintr-un spatiu inchis cu ajutorul unor substante biocide care actioneaza sub forma unor particule fine la nivelul aerului din incapere. Procesul de decontaminare se realizeaza prin intermediul unor echipamente speciale – aparate de nebulizare.

Legislatie aplicabila

In conformitate cu Ordinul nr. 961/2016 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curatarea, dezinfectia si sterilizarea in unitatile sanitare publice si private, tehnicii de lucru si interpretare pentru testele de evaluare a eficientei procedurii de curatenie si dezinfectie, procedurilor recomandate pentru dezinfectia mainilor, in functie de nivelul de risc, metodelor de aplicare a dezinfectantelor chimice in functie de suportul care urmeaza sa fie tratat si a metodelor de evaluare a derularii si eficientei procesului de sterilizarein functie de suportul de tratat, se poate opta pentru utilizarea unui nebulizator in vederea aplicarii de dezinfectante chimice.

Decizia Biroului executiv national nr. 17/3BExN/2020 ce instituie o serie de recomandari pentru prevenirea raspandirii COVID-19 in activitatea stomatologica de urgenta face referire expresa la nebulizator, ca echipament special utilizat in aplicarea protocolului de sterilizare a microflorei din cabinet.

❗ ATENTIONARI

 • Aparatele de nebulizare sunt destinate in general pentru uz profesional, recomandandu-se utilizarea acestora cu cunoasterea normelor de siguranta in domeniu.
 • Trebuie folosite in mod OBLIGATORIU substante destinate pentru dezinfectia aerului (nu pentru suprafete, si nu pe baza de alcool).
 • Folosirea necorespunzatoare poate cauza incendii sau alte situatii GRAVE!

Caracteristici generale ale aparatului de nebulizare

In general, aparatele de nebulizare sunt utilizate ca echipamente pentru dezinfectia terminala a aerului in spitale, clinici, cabinete, scoli, vehicule de transport in comun etc, in vederea eliminarii microorganismelor, bacteriilor persistente, virusurilor ori a fungilor ce se raspandesc in aer.

Conform legislatiei aplicabile pe teritoriul Romaniei in materie de curatare, dezinfectie si sterilizare, aparatele de nebulizare pot fi utilizate ca echipamente speciale utilizate in aplicarea protocolului de sterilizare a microflorei (prin vaporizare/aerosolizare) din cabinete, sali de operatie, sali de nastere ori saloane.

Suprafete

 • Atunci cand aparatul de nebulizare este utilizat in spatii inchise, aparatura electronica si de respiratie este protejata sau scoasa din spatiul in care se realizeaza dezinfectia.
 • Aparatele de ventilatie, respectiv clima vor fi oprite in timpul procesului de nebulizare.

Se recomanda ca toate materialele care ar putea intra in contact cu pacientii sa fie protejate sau scoase pe durata procesului de decontaminare.

Ca o masura suplimentara, se recomanda stergerea suprafetelor dintr-un spatiu inchis dupa finalizarea nebulizarii.

Echipamente

Se recomanda purtarea echipamentului individual de protectie.

Substante

 • Este obligatoriu ca produsul biocid folosit sa aiba avizul Comisiei Nationale pentru Produse Biocide.
 • Solutia dezinfectanta se introduce in recipient, urmand instuctiunile producatorului (atat pentru aparatul de nebulizare cat si pentru substanta).

Nebulizarea propriu zisa

 • Persoana care utilizeaza echipamentul se va asigura ca nu exista persoane in perimetrul supus dezinfectarii.
 • Nebulizatorul va fi amplasat pe o suprafata plata unde poate ajunge in siguranta la o priza.
 • Persoana care utilizeaza echipamentul se va asigura ca toate piesele sunt curate.
 • Durata nebulizarii are la baza cantitatea de biocid necesara – se vor avea in vedere instructiunile producatorului (in special cele aferente substantei biocide).
 • Dupa pornirea echipamentului, se vor efectua verificari privind decurgerea normala a procesului de dezinfectie.
 • La expirarea timpului de actiune a biocidului se aeriseste spatiul timp de minim 15 minute (se vor avea in vedere instructiunile aferente substantei biocide), urmand a se relua activitatea.

Reguli particulare aplicabile in contextul COVID – 19:

Pentru tratamentul urgentelor in contextul COVID – 19, atat in cazul pacientilor confirmati (orice pacient simptomatic trebuie considerat pozitiv) cat si in cazul pacientilor suspecti (luand in considerare riscul crescut de contaminare al medicului stomatolog, toti pacientii trebuie considerati potential infectati), medicii stomatologi vor avea in vedere urmatoarele obligatii legale si recomandari:

 • in sala de asteptare distanta intre pacienti va fi de 1,5-2 m;
 • insotitorii si pacientii vor primi in sala de asteptare masti chirurgicale si li se vor aplica masuri de decontaminare si dezinfectie cu solutii pe baza de alcool;
 • personalul medical va purta obligatoriu echipamentul individual de protectie recomandat pentru procedurile care genereaza aerosoli: masca N95 sau FFP2 standard/echivalent; halat impermeabil de unica folosinta/combinezon; manusi de unica utilizare; ochelari de protectie/viziera, capelina/boneta de unica folosinta. In cazul in care personalul nu are la dispozitie echipamentele specifice pentru realizarea procedurilor stomatologice generatoare de aerosoli, conform recomandarilor Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, activitatea stomatologica de urgenta nu se poate desfasura.
 • dupa nebulizare, se asteapta o perioada de 2-4 ore, dupa care se poate desfasura din nou activitatea stomatologica;
 • dupa procedurile generatoare de aerosoli la pacienti suspecti/confirmati cu COVID-19 se aplica protocolul de sterilizare a aeromicroflorei din cabinet, utilizandu-se in mod corespunzator nebulizatorul conform conditiilor prevazute mai sus.

Nota: Regulile particulare se pot modifica in functie de evolutia pandemiei COVID – 19. Medicul stomatolog va urmari comunicarile autoritatilor privind noile obligatii de urmat sau recomandari.Acest produs poate fi postat in Sistemul Electronic de Achiziţii Publice SICAP (SEAP)

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Livrarea produselor

Se efectueaza doar pe teritoriul Romaniei, prin firme de curierat rapid sau transportatori externalizati, in functie de volumul fiecarei comenzi. In acest moment colaboram cu firmele Fan Courier, DPD, Pall-Ex.

Important: Livrarile NU se efectueaza prin Posta Romana, iar Cumparatorul nu poate solicita aceasta modalitate de livrare.

Costul livrarii

Este suportat in totalitate de Cumparator. Acesta se calculeaza automat in functie de greutatea produselor comandate si adresa de livrare a Cumparatorului. Daca adresa de livrare nu se afla in zona de acoperire a firmei de curierat se va taxa cu 0,8 lei + TVA fiecare kilometru suplimentar.

Plata produselor

Cumparatorul poate sa achite contravaloarea comenzii prin urmatoarele modalitati:

a) Plata online cu cardul bancar prin aplicatia LibraPay (Visa/Mastercard/Maestro)

Icon securitate LibraPay

b) Cu numerar la livrare, catre firma de curierat

c) In avans prin Ordin de plata sau Internet Banking in unul din conturile:

1. IBAN: RO35BREL0002001572020100
Banca: LIBRA BANK (Persoane fizice sau Juridice)

2. IBAN: RO36TREZ7025069XXX015883
Banca: TREZORERIA STATULUI (Numai pentru clientii Institutii Bugetare)

 

SIRIUS DISTRIBUTION SRL
CIF: RO16746300
O.N.R.C.:: J40/14459/2004

 

Important pentru Persoane juridice!

1. Pentru anumite produse de volum sau greutate mare (pubele, containere, picheti PSI, cutii hidrant, saci cu marfa de 25kg, gel 5kg IPL) pentru clienții persoane juridice modalitatea de plata acceptata este numai ordin de plata in avans.

2. Nu se accepta retur la produse care nu fac parte din categoria dispozitive medicale si care prezinta mici deformari sau exfolieri locale de vopsea.

Pentru produsele care sunt clasificate ca dispozitive medicale returnarea se va face fara explicatii si fara conditii de ambalare.

 

Atentie! Daca ati optat pentru ridicarea produselor din magazinul nostru, va rugam sa sunati pentru a va asigura ca acestea au ajuns din depozit.

Sirius Distribution SRL face eforturi pentru a mentine actualizate toate informatiile cu privire la produse si imaginea acestora, insa exista posibilitatea ca unele produse sa nu fie actualizate la timp, asadar nu ne asumam responsabilitatea pentru unele produse la care pot exista diferente fata de imaginile sau descrierea acestora, acestea fiind cu caracter informativ, unele imagini pot contine componente sau accesorii care nu sunt incluse in ambalajul produselor.

 

Clientul are obligatia de a se asigura ca produsul din imagine / descriere este cel pe care doreste sa il comande, fie prin contact in chat-ul de pe pagina produsului, fie direct pe adresa noastra de e-mail afisata in partea din stanga-sus sau prin formularul de contact de la sectiunea Contact.

 • Vizualizari: 9
 • Cod produs: DNT-HSCFOGBIOSPRAY
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Greutate: 7.00 Kg
 • Fără TVA: 9.063,55 Lei
 • Cu TVA: 10.785,62 Lei
Comenzi prin e-mail office@sirius-distribution.ro
Discount in functie de cantitate prin cerere trimisa pe adresa de
e-mail office@sirius-distribution.ro.
Harta Showroom & Depozit

Etichete: nebulizator spatii, nebulizatoare dezinfectie aer, dezinfectant nebulizare, nebulizator sala operatie, nebulizator dezinfectie cabinete medicale, virucid cabinete